En utställning med nya illustratörer från Iran

iranskaillustratörer

IBBY Sverige har fått information om en utställning med iranska bilderbokskonstnärer som turnerar på bibliotek och utställningshallar i Danmark, Billeder fra Iran. Den verkar mycket spännande. Utställningen visar ett brett spektrum av iransk illustratörskonst och de flesta illustratörerna är unga. Den visas i lite olika storlek på olika ställen med olika förutsättningar, kulturhus, bibliotek, konsthallar.

Tidpunkt: utställningen turnerar nu i Danmark och kommer att visas i Sverige hösten 2016 med start på Blå stället i Angered.

Omfång: Hela utställningen består av 70 (50×70 cm) plus och 10 (30×50 cm) ramar.  40 konstnärer har bidragit med 3 – 4 bilder var. Men som sagt kan den delas upp och visas i mindre bitar.

Försäkring: Den är försäkrad fram till sista visningsdatum i Danmark och kanske kan försäkringen helt enkelt förlängas i samma försäkringsbolag, som heter Tryg.

Transporter: En av producenterna, Steffen Larsen, har kört utställningen själv i sin vanliga personbil (bagageutrymme ca  1½ x 1½ m).  Hittills har inget gått sönder, ramarna är stabila. I Sverige får utställarna själva ordna med transporter, men Steffen kan köra den över bron.

Trycksaker: Förutom katalogen finns affisch och vykort.

Hängning och arrangemang: Utställarna ansvarar själva för hängning, presskontakter, kringmaterial, program etc. I Danmark har man samtidigt ställt ut iranska barnböcker och sålt dem.

Kontakta Helena Bergendahl eller Cay Corneliusson om du är intresserad av att visa utställningen

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *