Från Rinkeby till Addis Abeba

Nu har böckerna kommit fram till sjukhuset i Addis Abeba och barnbiblioteket har öppnat.

gunlun_ethiopia1
Foto: Anita Lilja Stenholm

Fotot är från Fistulasjukhuset i Addis Abeba. Där hjälper man förlossningsskadade kvinnor och där har jag nu startat ett sjukhusbibliotek för barn. Jag har med hjälp av Fistulasjukhusets Insamlingsstiftelse i Sverige köpt och skänkt böcker på tigrinja och amhariska. Pengarna är från försäljningen av Rinkeby 163 – världens by. Det gläder mig att pengarna från boken kommer till nytta ute i världen och barnen i Rinkeby är också mycket nöjda.

Foto: Anita Lilja Stenholm
Foto: Anita Lilja Stenholm. Om man klickar på bilden så att den blir större ser man texten på diplomet där det står att böckerna kommer från Rinkeby

Det är Anita Lilja Stenholm som tagit med sig böckerna jag köpt (på Bokspindeln). Hon har burit böckerna i sina egna resväskor och nu har allt kommit på plats: både varma sjalar, babykläder och böcker till det nystartade barnbiblioteket. Det är också Anita Lilja Stenholm som tagit fotona, med samma slags engångskamera som barnen använde på Kvarnbyskolan när de fotograferade till Rinkeby 163-boken. När jag tittar på dessa foton känner jag mig mycket nöjd med att arbeta som författare i Rinkeby.

Gunilla Lundgren


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *