Bli ett Silent books-bibliotek! Gå med i IBBY Sverige

13507175_10206787904963905_6659122111541571362_n

 

 

 

 

IBBY Sverige har nu under ett års tid bedrivit ett projekt där ordlösa bilderböcker använts för att stimulera kommunikation och språkträning med nyanlända barn och ungdomar. Projektet är ett samverkansprojekt mellan folkbibliotek och flyktingförläggningar/asylboenden. Pilotprojekt bedrivs I sex kommuner: Norberg, Strängnäs, Arvika, Botkyrka, Stockholm och Sandviken.

Information finns på IBBY Sveriges hemsida samt på Facebook-gruppen Silent Books Sverige. Det är en öppen grupp där alla intresserade kan gå med och ta del av rapporter och funderingar som pilotkommunerna delar med sig.

Så här beskriver Sara Wijk verksamhetsutvecklare biblioteksutveckling, Blekinge, Kronoberg projektet:
– Varför tycker jag att projektet är intressant? Det är djupt förankrat i litteratur, fungerar för alla åldrar och kräver inga extra resurser mer än tid. Det lyfter också barnlitteratur som genre.

unnamed

Kulturrådet har just fått i uppdrag från regeringen att fördela ca 10 miljoner kronor till bibliotekens insatser för nyanlända och asylsökande. Syftet är att stärka bibliotekens roll som viktigamötesplatser där människor med olika bakgrund kan ta del av kunskap. Litteratur, kultur samt att delta i demokratiska samtal.Ett bra tillfälle att söka pengar för ett Silent Book projekt samt bli medlem i IBBY Sverige!

De bibliotek som redan är medlemmar I IBBY Sverige erbjuds härmed att:
•fritt få använda Silent Books loggan
•erhålla 10 tryckta handböcker ( eller flera beroende på behov)

De första fem bibliotek som anmäler sig som nya medlemmar senast 1 september 2016 får en Silent Book-låda med de titlar som hittills valts. Introduktion av någon från arbetsgruppen kaneventuellt ordnas också.

Länk till IBBY Sveriges hemsida: https://ibby.se/bli-medlem/
Medlemsavgiften (400 kr för bibliotek och organisationer och 200 kr för enskilda) betalas in på Pg 55 77 87-9. Ange avsändare och e-postadress. Du kan också anmäla ditt intresse via e-post: info@ibby.se

Arbetsgruppen för Silent Books genom
Cay Corneliuson
corneliuson@hotmail.com
tel: 0733604691


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *