Vi jobbar med Honour List 2024 (del 1)

Nu är arbetet med Honour List 2024 i full gång! 

Honour List är en katalog som innehåller korta presentationer av framstående, nyutgiven barn- och ungdomslitteratur från IBBY:s alla medlemsländer. Katalogen utkommer vartannat år (jämna år). Varje medlemsland lyfter fram tre böcker utifrån tre kategorier – författare, illustratör och översättare. Författaren, illustratören och översättaren från respektive land får diplom och uppmärksamhet på IBBY:s världskongress. HÄR kan du läsa mer om katalogen.

I Sverige väljs böckerna till Honour List ut av en grupp bestående av medlemmar i IBBY respektive representanter från IBBY:s styrelse. Under några veckor framöver kommer vi att presentera de som arbetar med att välja ut böcker från Sverige. Gruppen består av sex deltagare: Jenny Edvardsson (sammankallande), Susanne Sandström, Stefan Borg, Catarina Walles, Irja Löfberg Nilsson och Linda Odén. Först ut är Irja.

Irja Löfberg Nilsson

Namn: Irja Löfberg Nilsson.

Arbetar som: Tidigare som barnbibliotekarie, numera vuxenbibliotekarie men jobbar fortfarande en hel del mot barn.

Gillar att läsa: Det mesta men har en förkärlek för bilderböcker, grafiska romaner och allt vi läser i min bokcirkel.

Favoritboken från 2022: Ihågkom oss till liv av Joanna Rubin Dranger.

Världens bästa barn- eller ungdomsbok: Glasblåsarnas barn av Maria Gripe.

Om du fick vara en barn- eller ungdomsbokskaraktär, vem skulle du vilja vara: Snusmumriken.

Vilken barn- eller ungdomsboksförfattare/illustratör skulle du vilja få möta: Frida Nilsson. 


Publicerat

i

av

Etiketter: