Världens barnlitteratur i Göteborg på Världsbokdagen

Välkommen till hela världens festdag för firandet av böcker, författare och läsning. Vi bjuder på en inspirerande dag där fokus ligger på barnlitteratur från världens alla hörn.

Möt författaren Gunilla Lundgren som berättar om arbetet med Nobelpriset i Rinkeby, översättaren Ulla Forsén tillika IBBY Sveriges ordförande om sitt mångåriga arbete med bl.a. afrikansk barnlitteratur. Träffa Bokspindeln – den lilla bokhandeln med det stora hjärtat och tillika årets Gulliverpristagare. Och lyssna på Björn och Berit från Tuve bibliotek berätta om sitt intressanta arbete med sexårsboken.

Det blir också exposé av bilderböcker från Hjulet, du kommer att få se utställningen Monster och magiska figurer där fem av Afrikas mest kända illustratörer och barnboksförfattare presenteras i ord och bild. Och det blir bokbakelse till kaffet, rosor och böcker till alla …

Välkomna! Arr. Kultur i Väst, IBBY Sverige, Stadsbiblioteket i Göteborg, Skolbibliotekscentralen i Göteborg

När: 23 april 9.30-ca 15.00
Var: Rosenlundskajen, Rosenlundsgatan 4 Kultur i Väst, Göteborg

Ladda ner hela programmet här: Världens barnlitteratur på världsbokdagen

En reaktion på ”Världens barnlitteratur i Göteborg på Världsbokdagen”

  1. Barnteaterakademin verkar för att stimulera produktionen av nyskriven dramatik för barn och unga, för att utveckla barn- och ungdomsteatern samt för att öka utbudet och kvalitén på barn- och ungdomsdramatiken. I vårt senaste blogginlägg skriver Dilsa Demirbag-Sten och Ingela Tariq om barn, böcker och berättelser:

    Varje barn har en berättelse. Dessutom är varje människa en berättelse. Den börjar inte med det var en gång – utan den börjar med: ”Det blev en flicka” eller: ”Det blev en pojke. Därefter utformas den helt individuellt för var och en av oss. Vi berättar den för oss själva och andra; och andra berättar en del av den för oss. Ibland tystnar vår egen röst för de andras och alla berättelser om dig och mig, formar oss, bildar vår självbild, bidrar till vårt egenvärde eller att vi bryts ner och förändras. http://www.barnteaterakademin.se/?page_id=199

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *