H. C. Andersen-vinnaren Nahoko Uehashi

HCA14 Nahoko UehashiFantasyförfattaren Nahoko Uehashi från Japan fick årets ena H. C. Andersen-pris, och är den första japanska författaren på 20 år och den andra någonsin som får priset. Hon har blivit nominerad till ALMA-priset flertalet gånger. I Skandinavien finns hon bara utgiven i Sverige.

Uehashi, född 1962, är en av Japans mest uppskattade fantasyförfattare. Hon studerade kulturantropologi vid Rikkyo universitetet och är lektor vid kvinnouniversitetet Kawamura Gakuen. Hennes tidigare verk Seirei no moribito och Besttjusaren har gjorts till manga och anime.

Läs mer om Uehashi i pressmeddelandet från hennes svenska förläggare, förlaget Ordbilder.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *