Gulliverpriset 2020 går till Linda Holmer

Foto: Ina Marie Winther Åshaug

Gulliverpriset 2020 tilldelas Linda Holmer är ansvarig lärare på fristående kurser inom bild och berättande på HDK-VALAND – Högskolan för konst och design.

Med följande motivering: 

Genom att belöna Linda Holmer med Gulliverpriset vill vi lyfta fram det arbete som görs där bilderböcker för barn blir till, ett område som inte tidigare blivit belönat. Linda har öppnat upp för samarbeten och gästlärarskap med olika bilderboksproffs inom bilderbokens teori och praktik – med stor tonvikt på bild- textrelationen, skrivprocessen och bilderbokens formfrågor. Detta, att inte bara koncentrera sig på bilden, utan på helheten, har etablerat HDKs kurser som en unik avancerad vidareutbildning för redan yrkesverksamma barnbokskreatörer med olika bakgrund. På så sätt har bilderbokskurserna på HDK fått inflytande på svensk bilderboksutgivning.

Linda Holmer är förutom lärare också grafisk formgivare och bilderbokskreatör. Läs mer på HDKs sida här

Välkommen till prisutdelningen! Den sker på IBBY Sveriges årsmötes publika del, onsdag 18 mars kl. 18.30 på Kristinehovs malmgård, Kristinehovsgatan 2 i Stockholm. Då kommer Linda Holmer också att berätta mer om sitt arbete.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *