Nominering Peter Pan-priset: Afrika, fantastiska Afrika

Snart är det dags att utse 2024 års Peter Pan-pris, som delas ut till en översatt bok som breddar och berikar den svenska barn- och ungdomsboksvärlden. Innan dess kommer vi att berätta mer om de nominerade böckerna. Här presenterar vi Afrika, fantastiska Afrika.

Afrika, fantastiska Afrika

Text: Atinuke
Illustration: Mouni Feddag
Översättning: Annika Meijer
Förlag: Bokförlaget Trasten
Ursprungsland: Storbritannien
Översatt från engelska

Den stora kontinenten Afrika är än idag fortfarande relativt okänd för många svenska barn. Ofta benämns den som en enhet, snarare än som en kontinent bestående av 54 olika länder av skiftande natur, kultur och historia.

Den här rikt illustrerade boken är en resa genom hela Afrika, med stopp i alla länder. Man får färdas genom storslagna landskap med unik natur och djurliv, besöka hypermoderna storstäder och uppleva spännande historiska platser.  På vägen passerar man öknar och regnskogar, fotbollsplaner, tempel och marknader. Man får segla över havet, lyssna på musik och smaka på doftande god mat.

Afrika, fantastiska Afrika är helt enkelt en inspirerande översikt över en av jordens största och mest mångfacetterade världsdelar.

/Anja Eriksson


Publicerat

i

av

Etiketter: