Lars Lerins akvarell auktioneras ut till förmån för Ukraina

NYHET! – Aprilkampanjen ”100.000 kr under en månad till återuppbyggnad av barnbiblioteken i Ukraina”, till förmån för återuppbyggnad av Ukrainas barnbibliotek och böcker till barnen mitt i kriget, har fått en gåva.

Med stor glädje kan vi avslöja att Lars Lerin, Nordens främsta akvarellkonstnär, skänker en akvarell till insamlingen för Ukrainas barnbibliotek – en bild ur en av hans kommande bilderböcker ”Prinsen av Nordland”.

Vi kommer att auktionera ut den i samarbete med Stockholms Auktionsverk, i samband med deras auktion Moderna & Nutida den 21–22 maj. Visning sker i deras lokaler på Nybrogatan 32 den 15-20 maj, dit alla är välkomna. 

Det innebär att också Stockholms Auktionsverk har skänkt pengar till insamlingen genom att avstå från alla kostnader i samband med auktionen. På liknande sätt har Bjuris Glas i Nynäshamns skänkt kostnaderna för inramning och material till insamlingen.

IBBY Sverige riktar vårt innerliga TACK till bidragsgivarna och hoppas att den kommande auktionen ska ge ett stort bidrag till barnbiblioteken i Ukraina.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: