Årets Eldsjäl 2024 – Jenny Edvardsson

Foto: Johan Lindvall

Vi är så glada och stolta över att IBBY Sveriges styrelsemedlem Jenny Edvardsson tilldelas Svenska Barnboksakademins Eldsjälspris 2024! Stort, stort grattis Jenny!

Så här skriver Svenska Barnboksakademin:

Låt oss presentera: ÅRETS ELDSJÄL! Svenska Barnboksakademins Eldsjälspris 2024 tilldelas läraren, adjunkten och läsfrämjaren Jenny Edvardsson, verksam i Kristianstad. Hurra!

Så här lyder motiveringen: Läsning och läsfrämjande har verkligen genomsyrat Jenny Edvardssons liv. Hon började som lärare på ett praktiskt gymnasium. Genom högläsning och litteratursamtal utvecklade hon elevernas språk och läsförmåga. Nu rustar hon blivande lärare för deras undervisning, och forskar om skönlitteratur som didaktiskt verktyg i naturvetenskap. Parallellt med sina olika lärarjobb har hon drivit flera ambitiösa bloggar på fritiden, alla med läsning i fokus. Sen ett par år är hon också engagerad i IBBY:s svenska styrelse, driver deras digitala boksamtal och ansvarar för Honour List-arbetet. Just viljan att dela med sig av både boktips och metoder är central i Jenny Edvardssons gärning. Hon är med sitt drivna och oförtröttliga engagemang för att öka läsförmågan och skapa fler läsare en mycket värdig mottagare av Eldsjälspriset 2024.

Priset består av 10 000 kronor, diplom och en hattstuga framställd av Sven Nordqvist. Prisutdelningen sker nu på lördag, den 7 september, på Kristianstads Jubileumsfestival. Om ni är i närheten så är det Kristianstads stadsbibliotek klockan 13.00 som gäller!


Varmt välkomna dit, och stort, stort grattis Jenny!


Publicerat

i

,

av

Etiketter: