Gulliverpriset år 2021 tilldelas Agneta Edwards

Fotograf: Conny Palmqvist

Med följande motivering:

Agneta Edwards har som läsfrämjare, författare och föreläsare med
stort engagemang och passion bidragit till kunskapsspridning av bilderboken. Hennes fokusområde har framförallt varit förskolan, där hon i olika läslustprojekt har inspirerat till medvetna och djärva bokval, lustfylld läsning och spännande boksamtal. Hennes läsfrämjande gärning tog fart med projektet ”Boksnurran” 1997. I samma anda har hon fortsatt med föreläsningar, workshops, skrivarkurser i olika projekt.
Hennes bok ”Bilderbokens mångfald och möjligheter” är en inspirerande ögonöppnare. Med sitt arbete med den digitala plattformen Polyglutt har hon bidragit till språkutveckling och tillgänglighet till god litteratur för alla barn.
Agneta Edwards är en inspiratör som med entusiasm och glöd utmanar läsaren, stor som liten, att med lekfull nyfikenhet utforska bilderbokens möjligheter.

Det är med glädje vi tilldelar Agneta Edwards Gulliverpriset.
Välkommen till den digitala prisutdelningen! Den sker 21 april 2021 kl. 18.30 via Zoom. Då kommer Agneta Edwards också att berätta mer om sitt arbete i ett samtal med Susanne Sandström och Mats Wänblad från IBBY Sverige.
Anmäl intresse i ett mejl till margaretha.ullstrom@gmail.com senast 19 april 2021. Länk till samtalet skickas ut 20 april 2020.

Nedladdning av pressbild här OBS: Fotograf: Conny Palmqvist

Nedladdning av pressmeddelande här



Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *