Vi jobbar med Honour List 2024 (del 4)

Nu är arbetet med Honour List 2024 i full gång! 

Honour List är en katalog som innehåller korta presentationer av framstående, nyutgiven barn- och ungdomslitteratur från IBBY:s alla medlemsländer. Katalogen utkommer vartannat år (jämna år). Varje medlemsland lyfter fram tre böcker utifrån tre kategorier – författare, illustratör och översättare. Författaren, illustratören och översättaren från respektive land får diplom och uppmärksamhet på IBBY:s världskongress. HÄR kan du läsa mer om katalogen.

I Sverige väljs böckerna till Honour List ut av en grupp bestående av medlemmar i IBBY respektive representanter från IBBY:s styrelse. Under några veckor framöver kommer vi att presentera de som arbetar med att välja ut böcker från Sverige. Gruppen består av sex deltagare: Jenny Edvardsson (sammankallande), Susanne Sandström, Stefan Borg, Catarina Walles, Irja Löfberg Nilsson och Linda Odén. 

Först ut var Irja. Sedan var det dags för Linda att presentera sig. Därefter följde Stefan och idag är det dags för Catarina.

Namn: Catarina Walles

Arbetar som: skolbibliotekarie i Malmö stad.

Gillar att läsa: framförallt historiska böcker, gärna med något magiskt/ mystiskt eller något spännande.

Favoritbok 2022: Det är lite svårt att välja, fanns flera favoriter. Elin Säfströms Herrgårdens hemlighet, blir den jag väljer.

Världens bästa barn- och ungdomsbok: Agnes Cecilia av Maria Gripe, den återvänder jag ständigt till.

Barn- och ungdomskaraktär som jag vill möta: Muminmamman, som alltid är lugn och trygg och som har sin handväska som alltid innehåller det som man behöver.

En barn- och ungdomsförfattare som jag skulle vilja träffa:  John Flanagan. Vet inte hur många elever genom åren som fått upp sitt läsflyt ordentligt med Spejar-serien. Samtidigt som även jag längtar efter nästa del.


Publicerat

i

av

Etiketter: