Möt Ali Lewis, författaren till årets Peter Pan-prisbok Världens ände!

Ali Lewis

Årets bokmässa i Göteborg bjuder som vanligt på en rad spännande programpunkter. Och i år är IBBY Sverige, delvis i samarbete med nätverket Den hemliga trädgården och tidskriften Karavan, riktigt på g. Torsdagen den 25 september kan den som har möjlighet bänka sig i sal G4 13:00 och fram till 13:45 lyssna till ett samtal mellan Ali Lewis, författaren till årets Peter Panpris-bok, och Christina Wahldén. Christina har även hon nyligen skrivit en bok om Australien. Seminariet leds av Åsa Warnqvist och har rubriken Drömmen om Australien.

Men det finns fler möjligheter att möta Ali Lewis på mässan. På Bibliotek & Berättarscenen har IBBY Sverige, även detta på torsdagen, ett program med rubriken ”Peter Pan och Silverstjärnor – unika barnbokspris i Sverige”. Programmet pågår 14:30–15:00. Under den första delen av detta samtalar IBBY Sveriges Mats Wänblad med Ali Lewis och under den andra delar vi ut diplom till de böcker, som tilldelats Peter Pans Silverstjärnor.
Den som inte lyckas komma till någon av dessa programpunkter har möjlighet – fortfarande på torsdagen – att gå till Internationella torget, kl 16:00–16:20, då Åsa Warnqvist samtalar med Ali Lewis om vad som fick henne att sälja sitt hus för att kunna ge sig ut i vida världen. Ali Lewis – Världens ände  heter den programpunkten.

Susanna Ekström

Men det finns fler, som vi vill uppmana er, som kommer till mässan, att möta!
Så t ex tror jag det blir en högtidsstund att lyssna till Susanna Ekström, som under rubriken ”Växa av berättelser, lek, musik och bilder” talar om varför det är så viktigt att barn får möta kultur i alla dess former. ”Det ger livsglädje, oförvägenhet och mening”, som Susanna Ekström så träffande uttryckt det. I samband med hennes framträdande tilldelas hon Gulliverpriset. Så kom gärna till Bibliotek & Berättarscenen på torsdagen 15:40–16:00.

Eftersom det är Brasilientema i år finns det också möjlighet att möta flera brasilianska författare, som HC-Andersen-pristagaren illustratören Roger Mello och den framstående författaren Ana Maria Machado. IBBY Sverige har tillsammans med IBBY Danmark och nätverket Den hemliga Trädgården bjudit in Ana Maria Machado till bokmässan och också arrangerat ett par program för henne. Bland annat finns det möjlighet att lyssna till såväl Ana Maria Machado som Roger Mello på torsdagen kl 13:00–13:45, då de båda deltar i seminariet Barnlitteraturens betydelse i det brasilianska samhället. (Detta är dock inte IBBY Sverige medarrangörer till).
Möt Ana Maria Machado! är titeln på det samtal som Sven Hallonsten kommer att ha med henne på Internationella Torget fredagen den 26 september kl 13:40–14:00 Även på lördagen den 27 september 12:30–13:00 kan man ta del av hennes tankar i ett Café-samtal, som nätverket arrangerar tillsammans med Centro de Lingua Portuguesa, Contemporary Literature in Portuguese.

Även för Roger Mello har IBBY Sverige i samarbete med andra aktörer arrangerat en del program, bl a samtalar Erik Titusson med honom i Svenska Tecknares monter (A02:27) fredagen den 26 september kl 13:30–14:14 under rubriken En magisk bildvärld. Och på lördagen den 27 september kl 15:00–15:45 genomför Roger Mello tillsammans med Helena Bergendahl en workshop för barn på Ung Scen, Berätta med bilder.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *