IBBY på bokmässan

IMG_95523 september – 2 oktober 2016

Barnboksillustrationer av 40 iranska konstnärer – en utställning på Blå Stället i Angered arrangerad i samarbete med IBBY Sverige se Blå Stället för ytterligare program i samband med utställningen

Onsdagen 21 september

Kl 18.00 på Blå Stället, Konstnärssamtal. Ali Boozari, iransk illustratör och koordinator för utställningen, berättar om bilderna i konsthallen och samtalar med Helena Bergendahl, IBBY Sverige. Språk engelska

Torsdagen 22 september

Kl 12.00–12.20 Kultur i västs berättarscen på Mässan:
Tysta böcker lockar till prat
Projektet Silent Books drivs sedan ett år av IBBY Sverige efter förebild från Lampedusa. Det handlar om att kommunicera utifrån bildberättelser, och är ett samarbete mellan flyktingförläggningar och folkbibliotek. Cay Corneliuson från IBBY Sverige berättar.
Arr: I samarbete med IBBY Sverige

Tema: Barn och ungdom – Samhälle och debatt
Kl 12.30 -12.50 Ung Scen på Mässan
Daniela Stamatiadi illustratör – Sabelles röda klänning
Samtal med Helena Bergendahl, illustratör, medlem av IBBY Sveriges styrelse.

Kl 15 – 15.45 Seminarium i Mässans program
Sabelle får bara ta med sig en sak när hon flyr till ett nytt land. Hon tar med sin röda klänning. Den påminner henne om mormor och allt som hon lämnat i det gamla landet. På ett känsligt och inkännande sätt gestaltas flyktingskap i Marina Michaelidou-Kadis och Daniela Stamatiadis Sabelles röda klänning, årets vinnare av Peter Pan-priset. Illustratören Daniela Stamatiadi samtalar med Alexandra Pascalidou, som översatt boken från grekiska och skrivit förordet, om hur man kan gestalta det som är svårt och sorgligt, och samtidigt förmedla hopp och förståelse.
Samtalet leds av Josefin Michanek, psykolog på Rädda barnen.

IBBY Sverige och Bokförlaget Mirando.
Språk engelska.

Fredagen den 23 september

Kl 12.00–12.20 Kultur i Västs berättarscen
Utdelning av Gulliverpriset 2016

Sagt om årets pristagare, Katarina Dorbell. ”Hon har utvecklat nya metoder att knyta samman unga läsare och upphovsmän. Har alltid ett unikt barntilltal och respekt för barn och unga i sin verksamhet. Var en av de allra första att låta barnlitteraturen ta plats på nätet” Här i samtal med Cay Corneliusson, från IBBY Sveriges styrelse.

Arr: I samarbete med IBBY Sverige

Kl 12.20–12.40 Kultur i Västs berättarscen
Prisutdelning av Peter Pans Silverstjärnor
En fransk prinsessa från Opal och en tysk björn från Urax tar emot Peter Pans silverstjärnor 2016 av IBBY Sverige.
Prisutdelare: Gertrud Widerberg, IBBY Sverige,

Arr: I samarbete med IBBY Sverige

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *